Bangkok, fietsen en horeca!

Na veel moois te hebben gezien van het prachtige Thailand gaan we voor drie dagen weer terug naar Bangkok, jammer. We zitten in precies hetzelfde hotel en er staat op een fietstocht na weinig op de planning. Op naar massages, souvenirs en rondsnuffelen!

Bangkok vind ik maar chaotisch. Het is druk, mensen sleuren je nog net niet hun winkel binnen en het stinkt naar uitlaatgassen. Eindelijk was ik een beetje gewend aan de natuur en de rust om me heen. Ik moet zeggen dat ik altijd heb geschreeuwd dat ik een ‘stadsmeisje’ ben. Alles is in de buurt, overal zijn mensen en ik vond het altijd heerlijk om in steden rond te dwalen. Nog steeds wel, denk ik. Maar ik begin de rust meer te waarderen. God, ik word écht oud.

Eén van mijn favoriete bezigheden in ons kikkerlandje is fietsen! Menig mens zou me voor gek verklaren maar ik doe bijna alles op de fiets. Muziek op en gaan. Heer-lijk. Ik vond het dan ook heel cool dat we gingen fietsen door Bangkok. Met m’n camera om m’n nek stap ik op een mountainbike en het verbaast me hoe chill dat ding fietst. Nog niet wetende dat ik het zadel nog minimaal 48 uur heb gevoeld, maar dat terzijde. Fietsen door Bangkok is vet. Helaas zijn we niet vaak gestopt dus veel foto’s heb ik niet kunnen schieten. Ik was vooral overdonderd door de verschillen die deze stad kent. Waar wij ons op toeristische plekken hebben bevonden, zo achtergesteld waren sommige wijken. Maar het mooie aan dit land is, waar je ook komt alles en iedereen is vriendelijk. Hoe verpauperd de wijk er ook uit ziet, de mensen komen naar buiten om je te groeten terwijl jij zwetend op je mountainbike vriendelijk terug lacht. De mens an sich is echt niet zo slecht. Dat maken we elkaar. Inkomen en bezittingen zouden geen moer moeten uitmaken, hoe jij je medemens behandelt is wat telt. Ik ging misschien redelijk materialistisch weg maar nu ik hier al een tijdje zit mis ik niets anders dan de liefde van thuis. De rest kan me gestolen worden.

Als ik straks terug ben stap ik graag weer terug in het restaurant waar ik werkte. Ik heb daar het afgelopen jaar veel geleerd en merk dat de horeca hier niets wegheeft van hoe wij dit kennen. Eerst lekker borrelen voordat de menukaart open gaat? No way. Het liefst word je eten direct met je drankje besteld. Hoe graag ik in Nederland uren aan tafel zit, zo snel ben je hier weer weg. En oh, het gezellig samen eten zit er ook niet in. De gerechten worden om en om geserveerd en westers eten duurt over het algemeen al langer. Wanneer de ene kant van de tafel hun laatste hap neemt, krijgt de andere kant van de tafel hun gerecht geserveerd. Gek. Ik mis het tafelen, ouwehoeren en WIJNEN. Bieren niet echt, dat lukt hier ook wel prima ;-).

Echter zijn de plannen gewijzigd in verband met het budget… of ik dat jammer vind? Ja. Eigenlijk wel. Maar het blijft voor mij nog steeds vakantie en om weken te werken om nog een extra maandje weg te blijven vind ik niet nodig. Werken doe ik weer als ik écht terug ben in Nederland en klaar ben met m’n vakanties. Gelukkig staan er wel weer hele andere dingen op de planning en kom ik alleen maar even naar Nederland om m’n tas opnieuw in te pakken. En om m’n vriendje even een kusje te geven natuurlijk ;-). Ik houd jullie op de hoogte!

Plannen zijn er om gewijzigd te worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *