Koh Tao

Nieuwe boottocht, nieuw avontuur!
Eindelijk raakte ik een beetje gewend aan het wakker worden aan het strand, het heerlijke uitzicht en de rust om me heen. Een klein beetje naïef begon ik dan ook aan de reis naar Koh Tao. Hét duikerseiland van Thailnd. Lekker tactisch want ik mag nog steeds niet onder water.

Acht nachten verblijven we op dit eiland en te bedenken dat, dat zonder airco is… Klote, echt. Het wordt namelijk niet kouder dan 32 graden en die kakkerlakken in m’n bed hoeven van mij ook niet dus ik houd alle deuren dicht. Kleine dank aan de ventilator aan het plafond. Ik ben echt verwend.

Gekozen voor een cursus yoga waar ik vier dagen aan kan deelnemen. Stiekem hoopte ik op een soort mindfulness class waarin ik mezelf volledig tot rust zou kunnen brengen. Jammer joh, ik werd weer terug gegooid naar de tijd dat ik nog aan twirlen deed. Deze yoga lessen hadden prima warming-ups kunnen zijn voor de trainingen. 90 minuten lang zweten stond overduidelijk niet op m’n planning en heb het na twee dagen wel gehad. Ik ga wel baantjes in het zwembad trekken. Beter voor m’n tan ook.

De eilandentocht die op de planning staat is waanzinnig! Helaas door het slechte weer die dag kunnen we niet het hele eiland rond en da’s jammer. Zwemmen in prachtig helder water is iets dat ik alleen op google dacht te vinden. Het bestaat echt en ik ben ongelooflijk onder de indruk. Nog steeds kan ik geen nemo’s onder water checken en daar baal ik van maar het uitzicht maakt een hoop goed.

Het is een week waarin ik veel eigen plannen maak. In Nederland hecht ik enorm veel waarde aan dagen voor mezelf. Mijn moeder verklaart me regelmatig voor gek als ik weer een treinkaartje koop en naar een random stad in het land ga. Ik vind het heerlijk om in m’n eentje rond te lopen, om me heen te kijken en te verdwalen in m’n eigen bubbel. Aangezien ik al drie weken omringd ben met mensen is dit ideaal en ik geniet intens van m’n eigen plan trekken.

Koh Tao’s pubcrawl is de grootste van Azië en staat in de top vijf van de wereld. Eigenlijk verheug ik me hier de hele vakantie al op. Jezelf volledig naar de klote zuipen met een enorme hoeveelheid reizigers. Eerlijk? Ik mis mijn speciaalbiertjes en het bestellen van flessen wijn tijdens het diner. Ik sta daarom ook enorm versteld van mezelf als ik water bestel omdat ik doorkrijg dat ik eigenlijk te veel gedronken heb. What’s going on?! De volgende dag ben ik hier overigens heel blij mee want die kater heb ik volledig geskipt dankzij mijn volwassen gedrag. Of dit een leuk feestje was? ZEKER. Maar als dit het beste van Azië is dan ben ik wel een beetje teleurgesteld. Het is vooral een enorme zoektocht naar seks. Heel vervelend want ik bedoelde met een potje beerpong écht een potje beerpong. Thank god voor mijn lieftallige groepsgenotes die deze gedachte geheel met mij deelden. Ik heb wel verloren overigens.

Koh Tao is prachtig maar druk. Naast elkaar lopen is geen doen want de ene na de andere scooter racet je voorbij. Ik mis het geluid van de zee en de rust om je heen. Niet de continue vraag of ik een massage wil, een taxi wil, een boot wil huren of m’n nagels wil laten doen. Want ja, ik wil het allemaal maar het geld groeit niet op m’n rug. Het feit dat ik nog een keer moest pinnen deed al behoorlijk zeer.

Naast dat ik in deze vier weken ongelooflijk lieve mensen heb mogen ontmoeten heb ik ook een andere kant van mezelf leren kennen. Het voelt goed om te kiezen voor mezelf en niet continu rekening te houden met anderen.

Thailand, je was geweldig. Ontzettend spannend in het begin maar zo vet. Ja, veel lessen geleerd en ik had er het liefst nog vier weken aan willen plakken maar voor nu gaat dat niet. Teruggaan is wel de bedoeling, ik heb een vriend die ik hier heel graag bij had willen hebben dus ik wil het hem hoe dan ook ooit zelf laten zien. Ik heb me er vier weken hartstikke veilig en geliefd gevoeld, op naar iets nieuws!

Bali, I’m on my way!

Liefs vanuit Singapore

2 thoughts on “Koh Tao

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *